forgot password?

Papučica spojke tuckanje-Astra
Posted: 30 May 2012 12:28 PM   [ Ignore ]  
Auto škola
Rank
Total Posts:  5
Joined  2010-11-13

Poštovani dr.pouzdam se u Vaše veliko iskustvo te me zanima pretpost. li što bi moglo biti kod mojeg vozila.Imam opel Astru H 1.7 cdti 110KS (2007 i prešla 89 000) kad pritisnem papučicu spojke (kvačila)onaj mekši dio s vrha cca3cm i taman kada dođe onaj tvrdi dio pod nogom, osjetim tuckanje u papučici kao kad ABS tucka pri kočenju.Osjeti se lagano i kada pritisnem spojku do kraja ali manje.Auto vozi dobro,prebacivanje je ok,nema čudnih zvukova pri radu i to je jedino što me živcira! Vozio u servis kažu ništa to nije.Mene ipak nervira…Koje ulje da koristim za ovaj motor,moram li striktno opelovo 5w30 ili mogu nešto drugo.Auto ima filter čađi pa da li triba voditi računa baš zbog toga pri odabiru ulja.
Znate li mi reći kojeg prozvođača su turbine u ovim autima i da li su pouzdane, da li istog proizv.koristi WV i čija je tehnologija unutra Bosch (dize) ili…?
Hvala

Profile

Posted: 01 June 2012 07:33 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]  
Auto škola
Rank
Total Posts:  50
Joined  2010-06-12

Velika je vjerovatnoća da ti je oštećena korpa kvačila. Malkice ponekad zavibrira. To bi moglo biti da su pera popucala. Ako je to onda očekuj da će ti mjenjač teže upadati u brzinu, počet će i krčati i na kraju neće nikako moći ići. Znači ništa ne diraj, vozi ovako i na prvu nepreciznost i krčanje mjenjača (može i da cvili iz motornog prostora) odmah idi majstoru da to pogleda…

Profile

Posted: 01 June 2012 10:15 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]  
Auto škola
Rank
Total Posts:  5
Joined  2010-11-13
Lesli Eldridž - 01 June 2012 07:33 PM

Velika je vjerovatnoća da ti je oštećena korpa kvačila. Malkice ponekad zavibrira. To bi moglo biti da su pera popucala. Ako je to onda očekuj da će ti mjenjač teže upadati u brzinu, počet će i krčati i na kraju neće nikako moći ići. Znači ništa ne diraj, vozi ovako i na prvu nepreciznost i krčanje mjenjača (može i da cvili iz motornog prostora) odmah idi majstoru da to pogleda…

Znači li to da si imao slična iskustva? Mislio sam da je zamašnjak,jer naslušao sam se pustih
nagađanja od servisera ali nitko nije 100%siguran.Ugl. ako je korpa da li se sanirati samo nju ili ide u setu s lamelom?

Profile

Posted: 17 June 2012 09:37 AM   [ Ignore ]   [ # 3 ]  
Auto škola
Rank
Total Posts:  50
Joined  2010-06-12

Da, evo ti link pa pročitaj,http://www.vozite.com/transmisija_na_motornom_vozilu.html upravo su ovakvi simptomi kod mene bili. Uzrok je nekvalitetan materijal i izrada korpe kvačila: pera su popucala iako je lamela ostala gotovo netaknuta nako 25.000 km.

Profile

Posted: 27 June 2012 04:00 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]  
Stara škola
RankRankRankRank
Total Posts:  308
Joined  2010-10-31
Lesli Eldridž - 17 June 2012 09:37 AM

Da, evo ti link pa pročitaj,http://www.vozite.com/transmisija_na_motornom_vozilu.html upravo su ovakvi simptomi kod mene bili. Uzrok je nekvalitetan materijal i izrada korpe kvačila: pera su popucala iako je lamela ostala gotovo netaknuta nako 25.000 km.

Prijatelj mi ima istu Astru 2005. godina i isti motor i ima isti problem još negdje otkad je bila na 100tkm, sad je na 155tkm i simptomi su uvijek isti, a Astra ide i ide…

Profile