Misliš na 220 CDI motore? Pa to su ti najizdržljiviji serijski automobili koje možeš naći na tržištu. U E klasi (vjerujem i u C, jer je isti motor, a lakša karoserija, tako da nema razloga da tako ne bude) oni prelaze pola miliona kilometara bez problema, sad baš gledam, 125kw-17oks sa tom kilometražom (Na stranom sajtu, otkucaj na guglu “used car market”). Za E klasu 220 CDi serija je optimalna, jer je E200 CDI malo slab za tu karoseriju. U C klasi možeš i sa C200 CDI, mada mislim da što se tiče izdržljivosti nema razlike u ta 2 motora. Inače, ti motori u ranijim izvedbama sa manjom konjažom prelazili su po 700,000 KM. Što rek’o Dr Marušić, kome treba više?:) I što se tiče poreza, registracije,održavanja, to ti je optimalan izbor. Moja preporuka - E 220 CDI, i obavezno idi na e klasu jer je veća i bolja, a nije puno skuplja rabljena. To ti je najbolje serijski auto nama dostupno ako su ti prioriteti pouzdanost, izdržljivost, dugotrajnost, sigurnost i udobnost. Ako se ne varam, imaš na ovom sajtu recenziju, da li baš tog motora u karavanu,
Dobro je što je 2007. godina, Mercedes je dosta unaprijedio kvalitet sa restajlingom 2006.god, svi to kažu, i sada je to ponovo onaj stari mercedes. Automatik je isto plus, jedino ako je nabio neku basnoslovnu kilometražu, onda bi tražio nekog stručnog da ocjeni generalno stanje motora, mijenjaća i ostalog. Ako ga kupiš izmjeni preventivno ulje u mijenjaču. Generalno, ti auti su i posle 200,000 ko novi, to kažu ljudi koji ih voze toliko dugo.
Uostalom, šta ja pričam, evo ti link ka testu Dr Marušića, koji to potvrđuje - http://www.autoservis.hr/index.php/rabljenic/2785 Motor. je ojačan 20 ks u odnosu na stariju verziju, ali to ne bi trebalo imati većeg značaja.
Šta reći o kvalitetu Mečke? Skoru su u autoklubu radili test pronalaženja rabljenih auta u Hrvatskoj sa najvećim kilometražama, svi sa blizu milion km, i od prvih 10, 6 su čini mi se bile mečke.
Dakle, palac gore za Mečku dizel! (što rek’o doktor, “o temeljnoj kvaliteti Mercedes Benzovih dizelaša ne brinite”:), svoju ti brigu brini, tj. da li je uredno održavan i u kakvom je stanju motor i mijenjač, jer ako jeste, prije ćeš ti “na hilaret”:) od njega!
Audi good, BMW better, Mercedes Benz(best):)
P.S. I sam imam e280 cdi, v6 190 ks, danas prešao 450 km, ne osjeti se vožnja, bez umora! Skupo je održavanje, ali vala i nudi puno za te pare.