forgot password?

RENAULT LAGUNA 2.0 DCI 110KW/150 KS - 2008
Posted: 22 June 2012 07:10 PM   [ Ignore ]  
Stara škola
RankRankRankRank
Total Posts:  304
Joined  2010-10-31

Doktore i ostali,
Molim vaša misljenja o Renaultovu 2.0 dci 150 KS… konkretno se ovdje radi o 2008. godini i kilometrazi od 91000 km.
Naime, nasao sam polovnu s cijenom od 12500 euro. Isplati li se ta cijena, motor, auto općenito za uzeti u obzir? Da li su servisi za Renaulte skupi?
Još nešto, gdjegod sam pogledao sve do jedne Lagune imaju elektricnu rucnu kocnicu, a ova koju gledam ima klasicnu rucnu? To mi je malo cudno i izgleda jako ruzno?! Zbog cega je to tako?
Unaprijed hvala na odgovoru. LP

Profile

Posted: 24 June 2012 03:06 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]  
Administrator
RankRankRankRankRank
Total Posts:  720
Joined  2010-01-05
MarkoM - 22 June 2012 07:10 PM

Doktore i ostali,
Molim vaša misljenja o Renaultovu 2.0 dci 150 KS… konkretno se ovdje radi o 2008. godini i kilometrazi od 91000 km.
Naime, nasao sam polovnu s cijenom od 12500 euro. Isplati li se ta cijena, motor, auto općenito za uzeti u obzir? Da li su servisi za Renaulte skupi?
Još nešto, gdjegod sam pogledao sve do jedne Lagune imaju elektricnu rucnu kocnicu, a ova koju gledam ima klasicnu rucnu? To mi je malo cudno i izgleda jako ruzno?! Zbog cega je to tako?
Unaprijed hvala na odgovoru. LP

Najprije se trebate uvjeriti da automobil nije pretrpio sudar, a potom u specijaliziranom servisu za dizelske motore treba provjeriti stanje motora, uz mjerenje tlakove kompresije i prednabijanja. Ako je motor u dobrom stanju, tlakovi kompresiji ne bi smjeli biti niži od 30 bara, a tlak prednabijanja ne niži od 0,7 bara.

Turbodizelaš 2.0 dCi vrlo je dobar, kao i 1.9 dCi, za razliku od 2.2 dCi (kod starijih modela). Laguna, prema službenim statistikama TÜV-a, ima osjetljiv prednji ovjes i upravljački mehanizam. U trećoj fazi provjerite ima li zazora u kuglastim zglobovima, gumenim osloncima i upravljačkom mehanizmu.

Ali, ako je sve OK (to je uvjet za kupnju), nemojte platiti više od 10.000 eura. Budite sigurni da ga vlasnik nekome drugome neće moći prodati skuplje, jer Lagune ne kotiraju dobro na tržištu rabljenih vozila, pogotovo u krizi. Servisi su srednje povoljni, dakle, u usporedbi s konkurencijom, ni skupi, niti jeftini.

dr. Željko Marušić

Signature 

Pitanja za g. Marušića za rubriku Doktore pomozite ili rubriku Pravnik primamo isključivo na forumu. Za sve ostalo mozete se javiti na PVT.
Samo odgovori dr. Marušića koji su objavljeni od strane Administratora su službeni odgovori Autoportal.hr .

Profile

Posted: 27 June 2012 03:58 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]  
Stara škola
RankRankRankRank
Total Posts:  304
Joined  2010-10-31

Hvala na odgovoru, sto se tice cijene, mislim raditi zamjenu staro za staro pa lik ne da ispod navedene cijene… mislim da je fer ponuda, gledao sam neke oglasnike i tamo su cijene slicne navedenoj tako da necu puno inzistirati ukoliko svi parametri koje ste gore naveli budu u redu. lp

Profile