forgot password?

BMW 320d
Posted: 08 July 2012 01:18 PM   [ Ignore ]  
Auto škola
Rank
Total Posts:  2
Joined  2012-07-08

Lip pozdrav!

Razmišljam o kupnji BMW-a 320d, godište od 2006 do 2008.
Cijena do 17 000€
Kakvi su motori? Konkretno navedeni razvija 120KW što je za auto te mase i više nego dovoljno.
Podvozje, elektronika, održavanje…?
Kako provjeriti kolometražu?
Namjeravam kupiti od prvog vlasnika.
Svaki savjet je dobro došao.

Hvala!

Profile

Posted: 23 July 2012 03:04 PM   [ Ignore ]   [ # 1 ]  
Profesionalni vozač
RankRankRankRankRank
Total Posts:  447
Joined  2011-07-25

kilometražu samo sa servisnom knjižicom ovlašćenog servisa. ako to nema, ne možeš znati koliko je prešao.

Profile

Posted: 01 August 2012 04:00 PM   [ Ignore ]   [ # 2 ]  
Moderator
RankRankRankRankRank
Total Posts:  475
Joined  2010-06-08

sto se tice kilometraze, ako je auto kupljen i registriran u hrvatskoj, moze se za nekih 25 kn dobiti potvrda od u stanici za tehnicki pregled o stanju kilometraze kod tehnickih pregleda..
inace, odlican auto, koji moze biti i u jako dobrom i u losem stanju nakon 5-6 godina koristenja. ovisi jako puno tko ga vozio i kako i gdje je vožen. predlazem detaljan pregled prije kupnje..

Profile

Posted: 17 September 2012 03:07 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]  
Auto škola
Rank
Total Posts:  4
Joined  2012-09-12

Dobra vozilica, ali obavezno posjeti servis prije kupnje automobila…zbog sebe!

Signature 

Igre auto moto . Dzipovi

Profile

Posted: 19 September 2012 11:04 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]  
Auto škola
Rank
Total Posts:  50
Joined  2012-06-22

Ček malo…17000 eura je oko 125000 kuna. Za polovno auto toliko davati novaca…po meni nema smisla, zašto ne pogledaš nesto novo? Novo je ipak novo smile
Nemam ništa protiv BMW-a osim svoje stare 5-ice LOL, al to je previše.

Profile

Posted: 20 September 2012 02:37 PM   [ Ignore ]   [ # 5 ]  
Administrator
RankRankRankRankRank
Total Posts:  722
Joined  2010-01-05
živorad - 23 July 2012 03:04 PM

kilometražu samo sa servisnom knjižicom ovlašćenog servisa. ako to nema, ne možeš znati koliko je prešao.

Mislim da servisna knjižica znači samo ako ju možeš provjeriti kod generalnog zastupnika što bi morao moći. Moj frend kupovao tako auto nedavno i ja mu to kažem kada je naišao na jedan super primjerak i ponuda je bila ovakva. Rekao je vlasniku da ako može fotokopirati servisnu i poslati je u matičnu kuću na pregled te ako prođe pregled, platiti će 200 eura dodatna na cijenu. lik je kleo u sve u svašta da je auto ispravan i lijepo mu ovaj kaže, gle, samo 1 dan traje provjera, ja ću poslati, uostalom idemo skupa tamo, dati ćemo servisnu knjižicu na pregled i ako prolazi dajem 200 eura.

Od 20 automobila koje je htio kupiti niti jedan mu nije na to htio pristati. Jedini koji je na to pristao je bio neki stari čiča od kojega je na kraju i kupio auto. Sapienti sat. Po mojem jedini ispravan način jer znaš što si kupio. Da više ljudi tako postupa ne bi se više govorilo o kupovanju mačka u vreći. Iako ... moram i to reći, poznannik je tako u Njemačkoj kupio auto sa skinutom kilometražom u ovlaštenom servisu ...

Signature 

Pitanja za g. Marušića za rubriku Doktore pomozite ili rubriku Pravnik primamo isključivo na forumu. Za sve ostalo mozete se javiti na PVT.
Samo odgovori dr. Marušića koji su objavljeni od strane Administratora su službeni odgovori Autoportal.hr .

Profile

Posted: 20 September 2012 05:58 PM   [ Ignore ]   [ # 6 ]  
Profesionalni vozač
RankRankRankRankRank
Total Posts:  447
Joined  2011-07-25

u nemačkoj ako te uhvate da si to uradio, bese te za m…. to će ovde mnogo pre da se desi u ov.servisima. kada rekoh servisna, na ovlašćene i mislih. jebeš to što neko za sebe piše evidenciju, to je nepouzdano. kod takvih jajara koje ne pristaju na te provere, jasno je, samo se ode i kraj.
@charlie - što se tiče cene polovnog, ta cena može bitiok ako je taj auto bio mnogo skuplji kao nov. za bmw trojku sa manjim motorima poput ovog 320d ima smisla davati toliko sam ako je skoro nov, pa je prešao recimo 50-ak hiljada km. mada, naravno, ima primitivaca koji će dati tolike pare i za auto koji je prešao više od 100 000

Profile