forgot password?

pravna pomoć
Posted: 10 July 2012 12:48 PM   [ Ignore ]  
Auto škola
Rank
Total Posts:  17
Joined  2011-09-06

Poštovanje.
Imam jedno pitanje. Naime zaustavila me policija u autu od firme i naplatila mi je kaznu zbog neposjedovanja protupožarnog aparata u vozilu. Ja sam dobio 700 kuna kao vozač a firma ja kažnjena sa 15 000 kuna. Dali se ja mogu žalit na tu kaznu, jer ako je vozilo od firme, valjda bi onda firma trebala biti zadužena za registraciju, osiguranje, ispravnost vozila, pa i taj protupožarni aparat. Ja sam tu samo vozač i nemam veze sa tim. Inače radi se o vozili Fiat Doblo Maxi, koji uopće nema predviđeno mjesto u kabini ili negdje drugdje gdje bi se postavio taj aparat.
Hvala

Profile

Posted: 11 July 2012 12:10 AM   [ Ignore ]   [ # 1 ]  
Administrator
RankRankRankRankRank
Total Posts:  720
Joined  2010-01-05

Nisam pravnik, ali mogu odgovoriti. Ne možete biti amnestirani plaćanja kazne, jer ste prije sjedanja u auto trebli provjeriti je li protupožarni aparat u autu.

dr. Željko Marušić

Signature 

Pitanja za g. Marušića za rubriku Doktore pomozite ili rubriku Pravnik primamo isključivo na forumu. Za sve ostalo mozete se javiti na PVT.
Samo odgovori dr. Marušića koji su objavljeni od strane Administratora su službeni odgovori Autoportal.hr .

Profile

Posted: 11 July 2012 09:10 AM   [ Ignore ]   [ # 2 ]  
Stara škola
RankRankRankRank
Total Posts:  305
Joined  2010-10-31
APProki - 10 July 2012 12:48 PM

Poštovanje.
Imam jedno pitanje. Naime zaustavila me policija u autu od firme i naplatila mi je kaznu zbog neposjedovanja protupožarnog aparata u vozilu. Ja sam dobio 700 kuna kao vozač a firma ja kažnjena sa 15 000 kuna. Dali se ja mogu žalit na tu kaznu, jer ako je vozilo od firme, valjda bi onda firma trebala biti zadužena za registraciju, osiguranje, ispravnost vozila, pa i taj protupožarni aparat. Ja sam tu samo vozač i nemam veze sa tim. Inače radi se o vozili Fiat Doblo Maxi, koji uopće nema predviđeno mjesto u kabini ili negdje drugdje gdje bi se postavio taj aparat.
Hvala

Vrlo jednostavno, žali se i nemoj plaćati… nisi kriv ni po kojoj “točki optužnice”... u najgorem slučaju ćeš platiti 200 Kuna prekršajnog postupka.

Profile

Posted: 11 July 2012 12:54 PM   [ Ignore ]   [ # 3 ]  
Auto škola
Rank
Joined  2011-09-06

A u pravu ste, treba san provjerit, ali opet, ne ideš za tim, jednostavno smatraš, ako ti daju auto da je sve uredu sa autom. A za žalbu, mislim da se sada možeš žalit samo jednom ili dva puta, a ne ka prije na svaku odluku slat žalbe dok ne ode u zastaru. jel tako?

Profile

Posted: 11 July 2012 03:58 PM   [ Ignore ]   [ # 4 ]  
Administrator
RankRankRankRankRank
Total Posts:  720
Joined  2010-01-05

Znači, da nisi imao ulja u kočnicama tko je to kriv? Nisi imao goriva tko je to kriv? Nisi imao za stakla, tko je to kriv? Da su ti dali ćelave gume a ti si ga preuzeo, tko bi onda bio kriv?

Koliko ja znam, u trenutku kada si preuzeo automobil, namjeravas ga voziti a trebao si provjeriti. Slažem se da to nije korektno od firme, ali korektno <> pošteno.

Signature 

Pitanja za g. Marušića za rubriku Doktore pomozite ili rubriku Pravnik primamo isključivo na forumu. Za sve ostalo mozete se javiti na PVT.
Samo odgovori dr. Marušića koji su objavljeni od strane Administratora su službeni odgovori Autoportal.hr .

Profile

Posted: 12 July 2012 06:08 PM   [ Ignore ]   [ # 5 ]  
Auto škola
Rank
Joined  2011-09-06

A skroz ste u pravu. Hvalla vam

Profile

Posted: 13 July 2012 10:30 AM   [ Ignore ]   [ # 6 ]  
Moderator
RankRankRankRankRank
Total Posts:  474
Joined  2010-06-08

još jedna stvar koju obavezno treba provjeriti je da li se u vozilu nalazi prometna.. ja sam tako jednom “nastradao”..

Profile

Posted: 03 August 2012 11:41 AM   [ Ignore ]   [ # 7 ]  
Auto škola
Rank
Joined  2011-09-06

A nije moguće da ti nisu dali prometnu od vozila? Stvarno nemoguće :D!

Profile

Posted: 03 August 2012 12:19 PM   [ Ignore ]   [ # 8 ]  
Moderator
RankRankRankRankRank
Total Posts:  474
Joined  2010-06-08

prometna je obicno uvije bila u vozilu, no netko se je sjetio i uzeo ju van iz vozila. ja se naravno nisam sjetio da provjerim..

Profile

‹‹ Fuchs ulja      Citroen C4 Lupanje pozadi ››