10.6.2019. Autor: Roberto Baždo

Automobili kojima smo se rugali, a osvojili su svijet - BMW je na potezu!

Bavarski proizvođač je najnovija žrtva automobilskih fanova, njihovi 'grilovi' još uvijek su teško probavljivi mnogima...

Kroz povijest je bilo mnogo automobila koji su bili izvrgnuti na stup srama, a kasnije su nadmašili sva očekivanja i začepili gubice zlobnicima.

Najbolji primjer u svijetu auto industrije je svakako FIAT Multipla, automobil koji je u toliko 'viceva' bio tema, a vlasnici ovog modela ga jednostavno obožavaju. Nama omiljena i danas je bila provala s prostranstva interneta, a ona je glasila - U Multipli je kao u bordelu, dok si unutra super ti je, kada izlaziš iz nje malo ti je neugodno.

Doista, na popisu čudnovatih automobila koji su obilježili jednu epohu ima bezbroj modela. A sav ovaj teror nije stran ni bavarskom proizvođaču. Njihovi izleti kroz povijest s različitim koncepcijama vozila ostali su i te kako upamćeni.

Da ne idemo daleko u povijest, mnogi im i danas na nos nabijaju predstavljanje BMW serije 5 u GT inačici, a ništa bolje ne prolazi ni kompaktna serija 3 ( po formatu uspješnog E46). Da nisu zaboravili biti u centru pažnje govori i najnovija modelska ponuda, prije svega X7 i serija 7. Njihove 'bubrege' već su proglasili najboljim roštiljem na tržištu. A neki idu toliko daleko da Bavarcima prognoziraju i proizvodnju radijatora. Internet trpi sve, a sve je to zanimljivo pratiti dok ima granice i mjere.

No, i pored svega toga, nekako se mislimo da njemački inženjeri negdje u sebi ponavljaju - tko se zadnji smije najslađe se smije.

Nama je ovaj 'roštilj' već sada pojava, s vremenom će i komedijašima zasigurno postati...