17.7.2015. Autor: Press

BMW Motorkotači ostvarili porast prodaje od 10,5 posto

Najbolji rezultat za polugodišnje razdoblje ikad

BMW Motorkotači zaključili su prvu polovicu godine s novim rekordom za šestomjesečno razdoblje. Zaključno s lipnjem 2015. diljem svijeta je isporučeno 78 418 motocikala i maksi-skutera (prošlogodišnji rezultat: 70 970 primjeraka) Taj rezultat predstavlja rast od 10.5 posto u usporedbi s istim razdobljem lani. BMW Motorkotači također su ostvarili i novi rekord za mjesec lipanj 2015. Prodaja je porasla za dvoznamenkaste iznose, ukupno 31 posto više vozila nego lani (15 490 u usporedbi s 11 827.

Velik rast proizlazi iz glavnih europskih tržišta, Italije, Francuske, Velike Britanije i Njemačke. Domaće tržište BMW Motorkotača i dalje se pokazuje najvećim pojedinačnim tržištem. Nadalje, BMW Motorkotači su predvodnici na značajnom tržištu motocikala s više od 500 cm³ u Njemačkoj i Španjolskoj. Potražnja za BMW-ovim vozilima postepeno raste i na azijskim tržištima. Osobito kinesko tržište pokazuje ozbiljan potencijal za rast, s vrlo brzim porastom prodaje. 

Predvodnik u trendu rasta prodaje BMW Motrokotača i dalje je R 1200 GS, s vodenim rashlađivanjem. Ove godine je isporučeno 14 099 primjeraka ovog modela. Na drugom i trećem mjestu ga prate dva boxer modela, R 1200 GS Adventure i R 1200 RT, od kojih je prvi prodan u 10 429, a drugi 6,471 primjeraka. Raste i popularnost world travel enduro motocikla R 1200 GS Adventure. Više od 40 posto naručenih motocikala boxer GS spadaju u tip Adventure. Na četvrtom mjestu smjestio se prilagođeni motocikl R nineT. 

BMW-ovi kupci, zaljubljenici u motocikle i zainteresirane stranke iz cijelog svijeta okupili su se pop petnaesti put prošli vikend na legendarnim danima BMW Motorkotača u Garmisch-Partenkirchenu, što je najveći javni event u organizaciji BMW Motorkotača. 

U raznovrsnom programu aktivnosti predstavljen je čitav spektar svijeta BMW Motorkotača. Probne vožnje na cestovnim površinama i off-road, kaskaderski spektakli, Boxer Sprint, studije dizajna, festivalski duh i motociklističke ture ponovno su privukle desetke tisuća gostiju u jedno od najfascinantnijih područja za motociklizam u svijetu.Gulf

Tembo