22.10.2019. Autor: Roberto Baždo

Ekskluzivno: Novi BMW M3 u djelomično otkrivenom izdanju

Iako je najavljen tek za iduću godinu, novi top gun model serije 3 već je definiran proizvod i spreman je za prve test vožnje...

U BMW proizvodnom pogonu ne paze očito dovoljno. Upravo gledate udio potpuno novog M3 (G80) u Toronto crvenoj nijansi boje, koji će biti otkriven sljedeće godine. Fotografija je snimljena na proizvodnoj liniji u tvornici u Münchenu. 

Uočljivi dijelovi koje možete vidjeti otkrivaju korištenje ugljičnih vlakana, prisustvo stražnjeg spojlera, kao i prisustvo prepoznatljiva četiri nastavka ispuha.

Novi M3 bit će otkriven 2020., a isporučivat će se s ručnim i automatskim mjenjačem. M model će dobiti pogon na sva četiri kotača uključujući isti sustav kao M5 i M8 koji omogućava 2WD način rada. Pokreće ga S58 motor, poznat iz X3 M i X4 M, nudit će 510 KS u Competition modelu i 480 KS u standardnom M3 modelu.

Iako nemamo uvid na prednji dio novog M3, pretpostavlja se da bi ona mogla biti nalik onoj na novom Concept 4 otkrivenom na IAA 2019 proteklog mjeseca. Ipak, sumnjamo u tu priču, dok za iduću generaciju - to je već lako moguće.

Mazda


Gulf

Tembo