9.3.2016. Autor: Romeo Ibrišević & Željko Marušić

Fotopresretač: Kako iz Rijeke do Zagreba, po putokazima, a ne izgubiti se?

Još je gore ako idete prema Splitu, jer vas se usmjerava isključivo na dužu rutu, preko Bosiljeva

Lokacija je grad Rijeka - pred naplatnim kućicama u smjeru Zagreba. Nekoliko kilometara prije Grobnika počinju ove blesave oznake. Više je ovdje problema. Plave table označavaju da ulazimo na autocestu - malo su plave pa su malo zelene?! Molim napraviti alkotest onima koji postavljaju iste.

Veći je problem taj što sve one vozače koji žele u Split - vode ravno do Bosiljeva. Znam, u planu je i spoj koji će voditi ljude prema Žutoj lokvi i spojiti Rijeku s autoputom prema Splitu, ali nije li logičnije postaviti zelene table koje govori da ste na autoputu i da do Splita (preko čvora Bosiljevo) tim pravcem ima toliko kilometara.

Plavom treba označiti da se skretanjem u Čavle (što ima u tim Čavlima da su označene bolje od Splita?) možete izaći na staru dobru Jadransku magistralu i iskilaviti se tom cestom da bi došli do Splita. Ovakvim oznakama mislim da ni postavljačima nije jasno kuda  se ide.

Da apsurd bude veći, na suprotnoj strani ceste (iz smjera Zagreba prema Rijeci), uredno postoji putokaz - Split. Čavli se ne spominju. Tko je tu blesav? Pa onaj tko je došao iz smjera Zagreba mala je vjerojatnost da će produžiti do Splita starom Jadranskom magistralom, kad je već prošao Bosiljevo prije stotinjak kilometara .

Uh...

Mazda


Gulf

Tembo