24.2.2016. Autor: Romeo Ibrišević & Željko Marušić

Fotopresretač: Manjkava signalizacija nakon naplatnih kućica u Zagrebu

Vozače koji idu u zapadni dio grada nepotrebno se upućuje u centar, kroz gužvu

Otvaramo rubriku o manjkavim i nelogičnim prometnim rješenjima, zbog kojih se nepotrebno stvaraju gužve te troši vrijeme, gorivo i živce vozača. I njihovih putnika, naravno. 

Prvi je slučaj ulazak u Zagreb iz smjera Karlovca, nakon plaćanja cestarine, odnosno prolaska naplatnih kućica. Prometna signalizacija, odnosno putokazi, vozačima daju izbor između aerodroma i Zagreba.

Sve one koji idu u zapadni dio grada (Jankomir, Gajnice, Špansko, Malešnica, Prečko...) nepotrebno se upućuje na zloglasni Remetinački rotor. Potom preko Jadranskog mosta, zagušene Selske i Zagrebačke avenije treba 'jahati' na zapad.

Nigdje nikakva signalizacija ne pokazuje da se, ako se prati putokaze 'Ljubljana' i skrene preko mosta, brzo dolazi do zapadnog dijela grada. Dobro upućeni u naša 'bespuća' to znaju, ali turisti i svi koji prvi put dođu u Zagreb (ako ih netko ne uputi) nepotrebno idu kroz središnji dio grada.

Ovakvo stanje traje već desetljećima pa treba razmisliti o golemoj cjelokupnoj šteti, uključujući zagađenje zraka, koja je napravljena.


Mazda


Gulf

Tembo