25.2.2011. Autor:

MOMČAD RED BULL ŠKODA SLAVI PREMIJERU NA RALLYJU U MEKSIKU

Prvi nastup novog tima Red Bull Škoda u sezoni od koje se puno očekuje


Međunarodna rally scena napeto iščekuje prvi vikend u ožujku: novi reli tim Red Bull Škoda slavi premijeru. Momčad formirana oko IRC prvaka i vrhunskog vozača Juhoa Hänninena po prvi puta uopće nastupa kao Red Bull Škoda, a također po prvi put nastupa na stazama u Meksiku. Ovogodišnja S-WRC serija započinje rallyjem u Meksiku, jednom od najtežih i najspektakularnijih utrka uopće. Juho Hänninen i njegov suvozač Mikko Markkula (FIN) u Škodi Fabiji S2000 nastupaju protiv jake međunarodne konkurencije. Njihovi timski kolege Herman Gassner jr. i Katharina Wüstenhagen (GER) debitirat će u Jordanu. Meksički rally koji se održava na makadamskim stazama oko grada Leona pred ljude i vozila postavlja najveće zathjeve i to ne samo u brzinskim ispitima, nego i zbog ekstremne vrućine i velike nadmorske visine. Najzahtjevnije etape su brdske: Sierra de Lobos i Sierra de Guanajuato nude jedninstvenu kombinaciju ekstremnih brdskih brzinskih ispita i brze vožnje u dolinama. Natjecatelje očekuju ukupno 22 brzinska ispita s 365 km i više od 1000 km dionica između brzinaca.

Vozač tima Red Bull Škoda Juho Hänninen ističe značaj S-WRC-a: 'Nastup u S-WRC-u poseban je izazov za cijeli tim. Imamo ambiciozne ciljeve i želimo biti u vrhu. Za takvo što vrlo je važan dobar start u sezonu. Konkurencija je jaka. Mi smo se međutim dobro pripremili. Sada će se pokazati gdje stojimo mi i drugi timovi.' Šef tima Red Bull Škoda Raimund Baumschlager dodao je sljedeće: 'Rally u Meksiku neće biti nimalo lagan, ali smo dobro pripremljeni. Zahvaljujući podršci Škoda Motorsport tvorničkog tima servis i tehnika su na vrhunskom nivou. Usto je Juho Hänninen jedan od najboljih vozača na makadamskim stazama. Siguran sam da ćemo pri dodjeli naslova i mi imati što za reći.'

Nakon prvog relija u Meksiku sljedeća S-WRC utrka održat će se u Jordanu. Tamo će po prvi puta nastupiti i drugi vozač Red Bull Škode Hermann Gassner jr. Hermann Gassner Jun.:'Vrijeme do rallyja u Jordanu iskoristit ćemo za testiranja – ipak je automobil za mene potpuno nov. Nastup u S-WRC-u velik je korak za nas. Po prvi puta ćemo sudjelovati u seriji međunarodnih utrka. Naš je cilj da skupimo što je moguće više iskustva i polako se približimo samom vrhu.' Juho Hänninen pauzirat će u drugoj utrci. Na ostalim utrkama S-WRC-a na Sardiniji, u Grčkoj, Finskoj, Njemačkoj , Francuskoj i Španjolskoj nastupit će oba vozača.

(dvk)


Gulf

Tembo