11.10.2010. Autor:

NE ŠTEDITE NA ULJU

Moderni dizelaši imaju propisane rokove izmjene ulja do 30.000 (i više) kilometara, što pokazuje strelovit uspon tehnologije motora i podmazivanja. Ipak, zbog kvalitete goriva na našem tržištu preporučljivo je ulje, zajedno s filtrom mijenjati nakon najduže 10.000 km Ulje je krvotok svakog motora i o njegovoj kvaliteti bitno ovisi trajnost svakog motora. Već odavno se zna da se na motornom ulju ne smije štedjeti, jer se svaka takva štednja vraća poput bumeranga. Motorno ulje ulazi u najosjetljivije klizne kontakte i omogućava funkcioniranje najosjetljivijih kliznih kontakata, štiteći ih od trošenja, korozije i oštećenja.

Do sredine 70-ih normalan je rok izmjene ulja bio 5000 km, potom se produljivao, najprije na 7500, potom na 10.000 km, 15.000 km... Logika je jasna. Želi se prorijediti potreba za odlaskom u servis, što korisniku štedi i vrijeme i novac. Istodobno se štedi sirova nafta (najdragocjeniji energent, čije se zalihe polako iscrpljuju) i smanjuje zagađenje okoliša. Suvremena tehnologija je, kroz poboljšanje kvalitete materijala motora (postaju sve otporniji na trošenje) i motornih ulja (kvalitetna sintetična osnova i aditivi) omogućila da se rokovi produljuju do donedavno neslućene razine – 20.000 kilometara za dizelaše postalo je normalno, sve više tvrtki taj je rok produljilo na 30.000 km, a Volkswagen i Mercedes-Benz uskoro će propisati interval od 50.000 km.

To istodobno zahtjeva korištenje vrlo skupih motornih ulja, a Volkswagen je za svoje motore s ubrizgavanjem pumpa-brizgaljka propisao ulje po posebnoj specifikaciji VW 500.01. Podrazumijeva se i korištenje goriva visoke čistoće i praktički bez udjela sumpora, koji je višestruko štetan – potiče stvaranje čađe u ispuhu te u spoju s vlagom stvara opasne kiseline, koje nagrizaju motor i razblažuju motorno ulje. Ispitivanja koja su provedena na našem tržištu, pod pokroviteljstvom državnog inspektorata, pokazala su da kvaliteta goriva na našim crpkama ne ispunjava potrebne standarde i zahtjeve suvremenih motora te se pri kraju navedenih rokova eksploatacije u motornom ulju nakupi nedopuštena koncentracija krutih čestica i nečistoća.

To ima višestruko loše djelovanje, jer u kliznim kontaktima kakve čestice stvaraju brazdanje i povećavaju trošenje, a nakupljena čađa blokira zakretna krilca turbine i nakuplja se u komori za izgaranje. Zbog toga kod takvih motora dolazi do prijevremenog otkazivanja osjetljivog i skupog sustava za ubrizgavanje. Savjet je jednostavan: intervale izmjene ulja, koji vrijede za tržišta EU treba prepoloviti i to je najučinkovitija zaštita motora. Konkretno, tom znači da je ulje preporučljivo izmijeniti nakon 10.000 km. Pritom su važne dvije stvari:

Podjednako, a možda i važnije od samog ulja, je izmjena uljnog filtra jer onečišćen uljni filtar pogoršava cirkulaciju ulja i otežava podmazivanje. Zbog toga prilikom svake izmjene motornog ulja treba izmijeniti i uljni filtar. Ni u kojem slučaju ne kupujte zamjenski ‘no name’ proizvod, nego isključivo originalni, jer se takva ušteda brzo vraća poput bumeranga – doslovce možete uništiti motor. Ne treba robovati određenoj ‘zvučnoj’ marki motornog ulja, jer su sva ulja na tržištu, iste specifikacije, slične kvalitete. Važno je koristiti potpuno sintetička ulja, jer se time osigurava dobro podmazivanje i kod velikih opterećenja, a takva ulja mogu izdržati visoka toplinska opterećenja u turbopunjaču.

Dovoljno je koristiti klasu viskoznosti 5W 40, koja se najviše koristi i koja osigurava najbolji omjer cijene i kvalitete. Nema potreba kupovati znatno skuplja ulja 0W 40 ili 0W 30. I da ne zaboravite: ulje treba redovito kontrolirati i razinu održavati u gornjoj polovici intervala između minimuma i maksimuma. Mnogi to propuštaju raditi, što je posebice opasno u jamstvenom roku. Potrebno je barem jedanput u 15 dana kontrolirati ulje i po potrebi ga doliti. Suvremeni dizelaši sa 16 ventila, kod većeg opterećenja mogu trošiti i više od pola litre ulja na tisuću kilometara. Na kraju, treba se riješiti dogme da se motorna ulja ne mogu miješati. Kupite sintetično ulje 5W 40 bilo kojeg proizvođača i bez bojazni ga, po potrebi, koristite za dolijevanje u vaš motor.

(žm)




Mazda kampanja

Izvor osiguranje kampanja

Mercedes kampanja



Vulkal gume