9.11.2019. Autor: Roberto Baždo

Novi BMW M2 CS - potpuno otkriven limitirana senzacija iz Münchena

Dodatna dva slova u imenu garancija su još veće ultimativnosti, ako je to moguće u pravoj vozačkoj poslastici iz M odjela...

Nekad BMW je neočekivano 'ostao' bez velike premijere. Internetom su procurile prve fotografije M2 CS izvedbe u Misano Blue boji.

Još uvijek neotkriveni M2 CS postaje dio priče modelske godine 2020., a bit će isporučen u svega 2.200 primjeraka. Od toga njih 500 odlazi u SAD, dobar dio ostaje u Europi, na sreću.

Trolitreni V6 sklop garantira 450 KS, a tu snagu prenosit će na stražnje kotače sa šest-stupanjskim ručnim ili sedam brzinskim DCT automatikom. Vremena sprinta je fantastično, točnije 3,8 sekunde od 0-100 km/h  (DCT), odnosno 4,0 sekundi u ručnoj izvedbi. 


Novi CS donosi svome vlasniku mogućnost izbora Comfort, Sport i Sport + modova, slično kao i M3 i M4. Dok za zaustavljanje još brutalnijeg M2  brinu još veće kočnice, odnosno u opciji dostupne karbonske keramičke kočnice, također posuđene od M3/M4 modela.

Dimenzije kotača također su impresivne, a one glase 245/35 R19 sprijeda i pomalo neobične  dimenzije 265/35 R 19 straga.

Zaljubljenici u M modele odmah će znati prepoznati razlike u odnosu na standardni M2, a ponajviše će to biti zbog niza karbonskih elemenata na karoseriji.

U unutrašnjosti dominira alcantara, a BMW se nije libio istaknuti CS oznake posvuda unutar automobila.


Kupci limitirane izvedbe imat će na izbor četiri vanjske boje: Alpine White (bijelu), Misano blue (plava metalik), Black Sapphire (crna safirna metalik) i Hockenheim Silver Metallic (srebrnu metalik), te jednu unutarnju boju interijera - crnu.

Novi vlasnici neće imati previše razloga za glavobolju, jer se dodatna oprema može na prste nabrojati. U to spada 7-stupanjski automatik, karbonske keramičke kočnice, mat zlatni naplatci i gume Michelin Cup 2.

M2 CS 2020. premijeru će imati tek na proljeće 2020., a koliko je ova igračka ekskluzivna govori i najavljena cijena. Bolje rečeno, očekuje se da Bavarci ovaj model u Njemačkoj neće dati iz salona za manje od 82.500 eura... Pametnom dosta.

Mazda


Gulf

Tembo