17.4.2019. Autor: Roberto Baždo

Novi Mercedes-Benz GLS, vraća titulu i u drugi plan gura BMW X7

Još veći, još luksuzniji najveći sedmerosjed iz Stuttgarta...

Novi Mercedes-Benz GLS je Mercedes-Benzov najveći i najluksuzniji SUV te, iznad svega, nudi najviše prostora, više udobnosti, još veću razinu luksuza. Sigurnost kojom zrači proizlazi iz impresivnih dimenzija, koje su čak i veće od onih prethodnika (duljina +77 mm, širina + 22 mm).

Jedna od prednosti 60 mm dužeg međuosovinskog razmaka je unutarnja prostranost, posebno u drugom redu. Tri potpuno podesiva sjedala nude svim putnicima velik prostor i izvanrednu udobnost sjedenja. Sjedala u trećem redu mogu se spustiti u pod kako bi se povećao prostor za prtljagu (do 2400 litara), dok se sjedala u drugom redu preklapaju. Nadalje, varijanta sa šest sjedala s dva pojedinačna stražnja sjedala u drugom redu sjedala dostupna je po prvi put.

Proslavljajući svoju svjetsku premijeru u GLS 580 4MATIC donosi elektrificirani V8 motor s EQ Boost sustavom od 48 volti s integriranim elektropokretačem. Aktivni ovjes na 48-voltnoj bazi E-ACTIVE BODY CONTROL nudi izvanrednu udobnost, okretnost divovskog SUV-a i visok stupanj off-road sposobnosti.

Poput GLE-a, GLS je opremljen najnovijom generacijom Mercedes-Benzovih sustava za pomoć u vožnji koji pružaju podršku vozaču.


Novi GLS očekujemo na tržištu u jesen...

Pogledajte fotogaleriju.