10.11.2019. Autor: Oliver Marić

Novi Volkswagen Atlas Cross Sport je Audi Q8 u drugom pakiranju, adut za američko tržište

Golemih proporcija, dva snažna benzinska motora, idealan format za američko tlo, s turbobenzincima 2.0 TSI/235 KS i 3.0 V6/276 KS...

Nijemci su predstavili potpuno novi Atlas Cross Sport koji se proizvodi u tvornici u Chattanoogi (Tennessee). SUV s pet sjedala odlikuje se coupe siluetom, kao i naprednim povezivanjem i sustavima pomoći vozaču.

Cross Sport zamišljen je kao dio Volkswagenove strategije udvostručenja proizvodnje u najvećim SUV segmentu. 

- Izgrađujući uspjeh Atlasova sedmerosjeda SUV-a, vidimo priliku za još atraktivniji model koji nudi još više stila i gotovo isto toliko prostora u unutrašnjosti", rekao je Scott Keogh, predsjednik Uprave Volkswagen Group of America. 

Radujemo se što ćemo ući u ovaj rastući segment s Atlas Cross Sportom koji nudi izvanrednu Volkswagenovu tehnologiju, značajke pomoći vozaču, stil i vrijednost, zaključio je


Sve u svemu, Cross Sport je 7,1 cm kraći od trenutnog Atlasa i niži je za 5,84 cm. Širina Cross modela je 198,8 cm i vozi na istom međuosovinskom rastojanju od 297,94 cm, što je razlog za velik prostor unutarnjeg prostora vozila. Cross Sport ima izvanredan prostor za putnike te prtljažnik veći od 600 litara.

Volkswagen Atlas Cross Sport bit će dostupni s dva motora u ponudi: 4-cilindarski 2.0 TSI od 235 KS s direktnim ubrizgavanjem i 3.0 V6 od 276 KS. Oba motora dolaze s 8-brzinski automatikom i pogonom na sva četiri kotače. 


Kako je i najavljeno, nova verzija Atlasa neće dalje od američkog kontinenta... 

Mazda


Gulf

Tembo