10.4.2017. Autor: Domagoj Kuna

Vinales započinje tradiciju, prvi bodovi za KTM

Mavericku Vinalesu druga pobjeda u dvije utrke ove sezone

Velika su očekivanja imali u Hondi od utrke u Argentini, ali za razliku od Dickensovog romana, priča nije sretno završila za glavne junake. Marquez je u utrku krenuo s prvog mjesta, odlično startao i odmah poveo utrku. Pao dok je bio na vodećoj poziciji, ni sam ne zna zašto.

- Mislim da sam morao učiniti nekakvu greškicu.  – izjavio je nakon utrke.

Njegov timski kolega Dani Pedrosa također je pao, zahvaljujući neravninama u drugom zavoju, dok je bio na četvrtom mjestu. No, pali su još i Lorenzo odmah u prvom krugu nakon sudara s Ianoneom, zatim Dovizioso, Espargaro, Lowes i Rins. Drugi i treći na pobjedničkom postolju bili su Rossi i Crutchlow i to nakon odlične borbe.

Najveću brzinu od 333,9 km/h zabilježio je Alvaro Bautista, naravno, na Aspar Ducatiju. Zanimljivo je da je od prvih pet vozača s najvećim brzinama čak četiri bilo na Ducatiju: Bautista, Barbera, Redding i Dovizioso. Još je zanimljivije da je među najbržima, to jedno, četvrto, mjesto Ducatiju u prvih pet uzeo novajlija KTM s Polom Espargarom. U drugoj utrci ikada odvoženoj, KTM je osvojio i prve bodove, dva boda za Espargara na četrnaestom mjestu i jedan bod za Bradleya Smitha na petnaestom mjestu.

Vinales vodi u prvenstvu s 50 bodova. Drugi je Rossi s 36, treći Dovizioso s 20. Marquez, trenutni svjetski prvak, na devetom je mjestu s 13 bodova.

Sljedeća je utrka opet izvan našeg kontinenta, Grand Prix of the Americas, 21. travnja.