2.11.2019. Autor: Roberto Baždo

Volkswagen najavio novi model za Kinu, T-Cross osvajat će kupce drugim imenom

Nijemci su predstavili novi SUV po imenu Tacqua, model namijenjen istočnom tržištu.

T-Cross u Europi, ali i kod nas je odlično krenuo u svoju misiju osvajanja kupaca. Novi model dolazit će iz pogona joint-venture kompanije FAW-Volkswagen, a izgledom neodoljivo podsjeća  na europski model.

Svi već na glas komentiraju što je VW motiviralo da na istom tržištu ponudi dva skoro identična modela, različitih imena, iz različitih pogona. A kao jedino smisleno rješenje čini se objašnjenje da žele ispuniti prohtjeve oba kineska partnera. Kinezi očito igraju prljavo i prilično su teški u poslovanju.Kako otkrivaju prve informacije, početni model bit će pokretan s 1,5 litarskim atmosferskim benzincem (113 KS), u suradnji sa 6-brzinskim ručnim mjenjačem. U ponudi će biti i 1,5 litreni turbobenzinski TSI (150 KS) uz 7-brzinski DSG mjenjač.

Bogato opremljeni model već u startu. Kineski kupci dobit će multimedijski sistem sa zaslonom osjetljivim na dodir, 6-8 zračnih jastuka, 18-colski alu naplatke, prilagodljivi tempomat, dvozonsku klimu, pokretanje motora na tipku, sistem kočenja u nuždi, panoramski krov …

Volkswagen Tacqua stići će u prodaju do kraja jeseni, a očekuje se da će bazna verzija koštati oko 100 hiljada yuana, oko 100.000 kuna.

Mazda


Gulf

Tembo