14.4.2011. Autor:

VOLKSWAGEN POKREĆE RAČUNALNI CENTAR S NAJVIŠIM STANDARDIMA

Nova mjerila sigurnosti, snage i učinkovitog korištenja energije


Volkswagen je u sjedištu koncerna u Wolfsburgu pokrenuo računalni centar koji postavlja mjerila sigurnosti, snage i učinkovitog korištenja energije na području sličnih IT uređaja u automobilskoj branši. Zajedno s predsjednikom upravnog odbora Volkswagen AG-a, prof. dr. Martinom Winterkornom, član upravnog odbora zadužen za ljudske resurse dr. Horst Neumann, predsjednik radničkog vijeća Bernd Osterloh, voditelj IT-sektora koncerna Klaus Hard Müjleck, voditeljica projekta za izgradnju računalnog centra Andrea Mewes i član radničkog vijeća Heinz-Joachim Thust, pritisnuli su na start-tipku.


Novi računalni centar osigurava maksimalnu snagu od 24,3 milijardi računalnih operacija u sekundi

Ova novogradnja na dva kata, koja integrira najsuvremeniju IT tehniku na 2000 kvadratnih metara, opremljena je najvišim međunarodnim sigurnosnim standardima. Tako visokonaponski strujni agregat i kinetički spremnici energije kod moguće promjene jačine napona osiguravaju nesmetanu sigurnost rada. Podaci se osiguravaju kontinuiranim pohranjivanjem. Novi računalni centar osigurava maksimalnu snagu od 24,3 milijardi računalnih operacija u sekundi. Na taj način je povećana računalna snaga u poduzeću za 20 posto. Istovremeno su IT kapaciteti, koji su dosad bili instalirani u različitim zgradama, smješteni na jednom mjestu.


S desna na lijevo: Prof. Dr. Martin Winterkorn, Dr. Horst Neumann, Klaus Hardy Mühleck, Andrea Mewes, Bernd Osterloh i Hans-Joachim Thust

Godišnja potrošnja energije smanjuje se u odnosu na dosadašnje računalne centre za 9,1 milijuna kilovat sata (kWh). To odgovara potrebama za energijom više od 2600 privatnih kućanstava s godišnjom potrošnjom od prosječno 3500 kWh. Time Volkswagen smanjuje godišnju emisiju CO2 za 5000 tona. U novom računalnom centru usto će se koristiti visokoučinkovito neizravno slobodno hlađenje. Ovaj sustav funkcionira tijekom dvije trećine godine preko vanjskog zraka, što znači da nema dodatne potrebe za energijom.

(dvk)

Mazda


Gulf

Tembo