4.11.2019. Autor: Roberto Baždo

Volkswagen predstavio osvježeni Passat i novi logo, nova era Nijemaca počinje!

U Hrvatsku je stigao novi Volkswagen Passat, omiljeni izbor poslovnjaka, ali i svih društvenih slojeva, dostupan po cijeni od 217.233 kuna

U predgrađu Zagreba, preciznije rečeno u Zaprešiću, Volkswagen je predstavio digitalniji i moderniji karakter s kojim će od sada zračiti i osvajati kupce.

Nakon što je na velika vrata predstavljen novi električni ID.3, najavljeni su još deseci modela takvog pedigrea, uz novi vizual marke, a prije nekoliko dana predstavio nam se i Golf 8. generacije.

Najvaljeni modeli velika su budućnost marke, ali na njih ćemo još par mjeseci pričekati. Bolje rečeno, do kraja zime. Zato su novi vizualni identitet Volkswagen u Hrvatsku sad, odmah. Ipak, uz nove oznake, najveća zvijezda u Zaprešiću bio je obnovljeni Passat, prvi uopće auto s novim logom na našem tržištu.

Passat, najprodavaniji europski automobil srednje klase razveselio je preko 30 milijuna vlasnika kroz svoju karijeru. 'Facelift' nije toga previše donio izvana, a mnogo više pažnje inženjeri su posvetili novim tehnologijama. Passat je dobio nove pogonske solucije, a najzanimljivija za hrvatsko tržište je 2.0 TDI Evo izvedba od 150 KS koja troši manje goriva i ispušta mnogo manje štetnih plinova.


Također, ni Passat nije prošao nedirnut po pitanju elektrifikacije. Našim kupcima će biti dostupna plug-in hibridna verzija GTE koja sada razvija 218 KS i ima električni doseg 56 kilometara. Modifikacijama ovjesa osjetno su smanjene vibracije, sjedala su još udobnija, a nudi se i adaptivni ovjes.

Novost su i LED Matrix svjetla, novi digitalni instrumenti, infotainment sustav... Tako nevidljive, a opet jako primjetne promjene.

Osnovni model stoji od 217.223 kune. Passat je spreman za novu dominaciju....Mazda


Gulf

Tembo