12.4.2011. Autor:

VOLVO POLESTAR RACING SPREMA SE ZA NOVU STCC SEZONU

Natjecateljski Volvo C30 DRIVe u posljednje dvije sezone osvojio je četiri od pet mogućih titula


Ovogodišnja STCC sezona (Scandinavian Touring Car Championship) počinje 23. travnja utrkom u Jylladsringenu u Danskoj, a Volvo Polestar Racing vrši posljednje pripreme za što uspješniji nastup. 'Volvo Polestar Racing osvojio je prošle godine na STCC prvenstvu pobjedničku titulu u konkurenciji timova, dok je u konkurenciji vozača bio drugi. Ove godine tim je još odlučniji u osvajanju obje titule. U posljednje dvije sezone osvojili smo četiri od pet mogućih titula, što je izraženo brojkom 80% razlog za zadovoljstvo. Tijekom zime dizajnirali smo novo podvozje, a u vozačkoj postavci imamo i dva višestruka prvaka, tako da nema opravdanja za neuspjeh', ističe Chrystian Dahl, menadžer Volvo Polestar Racing tima.


Volvo Polestar Racing osvojio je prošle godine na STCC prvenstvu pobjedničku titulu u konkurenciji timova, dok je u konkurenciji vozača bio drugi

Novi vozač u ovogodišnjoj sezoni je James Thompson, dvostruki pobjednik u britanskom touring prvenstvu (2002. i 2004.) te europskom touring prvenstvu (2009. i 2010.). Thompson se već udomaćio u novom timu. 'Natjecao sam se na BTCC, ETCC i WTCC prvenstvima s nekoliko proizvođača i timova, a impresioniran sam Volvo Polestar Racing ekipom. Primjetna je velika količina samouvjerenosti i znanja. Veselim se novoj sezoni', napominje vozač James Thompson. James Thompson je možda pridošlica u Volvo Polestar Racing timu, ali je itekako poznat timskom kolegi Tommyju Rustadu, STCC prvaku iz 2009. godine. 'Natjecao sam se s Thompsonom na BTCC prvenstvu, tako da znam njegov kapacitet. Tim je dobio vrhunskog vozača i dobro se osjećam zbog toga. Volvo Polestar Racing je jedini tim u STCC prvenstvu koji konstantno posjeduje tehnologiju, viziju i vozačke kapacitete što omogućavaju da oba vozača pobjeđuju. To je uistinu dobro za nas vozače, ali i najveća snaga tima', ističe Tommy Rustad.U Volvu mnogo očekuju od nove sezone i vrlo su zadovoljni suradnjom s Polestarom. U isto vrijeme dok se približava početak STCC sezone Polestar već nastupa u WTCC sezoni, a tu su i dodatni napori da se Polestarove optimizacije pogonskog agregata prenesu na tržište. 'Ne samo da smo s Polestarom uspjeli razviti uspješan trkaći automobil, već smo uspjeli i unijeti motorsport u poslovanje. Danas ne samo da entuzijastima Volva dajemo razlog za ponos, nego i donosimo nešto opipljivo i posebno u njihove automobile', napominje Derek Crabb, Direktor motorsport odjela pri Volvo Cars korporaciji. Više informacija o sezoni, timu i vozačima na www.volvopolestarracing.com.

(dvk)